چرا سود سهام عدل برای برخی از افراد کمتر از مقدار اعلامی، واریز شده است؟_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
به نقل از تجارت نیوز، سود سهام عدل سال مالی ۱۴۰۲ طی دو روز قبل به مبلغ ۳۷ هزار میلیارد تومان به حساب ۴۴ میلیون سهامدار عدل واریز شده است. پیشتر رئیس سازمان بورس مبلغ سود سهامداران را اظهار کرده می بود.
حجتالله صیدی با گفتن این که مبلغ سود پرداختی با دقت به مقدار سبد سهام عدل هر سهامدار متفاوت خواهد می بود، حرف های می بود: دارندگان سبد سهام عدل ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۷۴۴ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۸۰۵ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی مبلغ یک میلیون و ۵۱۳هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.
رئیس سازمان بورس اصرار کرده می بود که پرداخت سود شامل هر دو گروه سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدل میبشود. در همین حال، در این مرحله از پرداخت، سود سهام عدل متوفیان نیز به حساب وراث آنها واریز شده است. بر پایه جدول ذیل مبلغ سود واریزی برای سهامداران عدل که صاحب برگههای سهامی با قیمتهای متفاوت می باشند، اشکار شده است.
با این حال اما برخی از مشمولان دریافت سود در تماس با تجارتنیوز اظهار کردهاند که مبلغ کمتری به حساب آنها واریز شده است. تجارتنیوز این مساله را با مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل در بین گذاشته است.
حاجیوند با اصرار بر این که در پرداخت سود سهام عدل در حق هیچیک از مشمولان اجحافی صورت نگرفته، فرمود: «وقتی که در سال ۸۵ مطرح توزیع سهام عدل اغاز شد، انها گفتند به هر فرد یک میلیون تومان سهام تعلق میگیرد و هر خانواده تا سقف پنج میلیون تومان سهام دریافت میکند.»
او با اشاره به این که در واقع توزیع سبد سهام سقف داشته است، گفت: «یعنی اگر خانوادهای دو نفره می بود (زن و شوهر)، هر نفر یک میلیون تومان میگرفت و در کل دو میلیون تومان میشد. اگر خانواده چهار نفره می بود، مجموع سهامشان چهار میلیون تومان میشد. این چنین اگر تعداد اعضای خانواده پنج نفر می بود هم معادل پنج میلیون تومان برگه سهام دریافت میکردند.»
دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل در ادامه گفت: «اما اگر تعداد اعضای خانوار زیاد تر از پنج نفر می بود، این پنج میلیون تومان بین همه تقسیم میشد و به هر فرد یک میلیون تومان تعلق نمیگرفت. برای مثالً اگر خانوادهای هفت نفره می بود، هر نفر بهطور میانگین نزدیک به ۷۱۴ هزار تومان سهم میبرد و اگر ۱۰ نفر بودند، به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان میرسید. بنابر این علت کمتر بودن سود سهام عدل برخی از افراد این مساله است.»
دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدل او گفت: «علت دوم میتواند تسویهحساب ناقص باشد. برای مثال در آن زمان به فردی یک میلیون تومان سهام عدل دادهاند؛ سپس از ۱۰ سال که اقساط پرداخت شد، دولت خبرداد که سهامدار باید ۵۰۰ هزار تومان دیگر پرداخت کند چون از محل اقساط فقط ۵۰۰ هزار تومان از برگه سهام تامین شده می بود.»
او افزود: «برای مثال یک خانواده ۱۰ نفره، نفری ۵۰۰ هزار تومان سهم داشته است اما در انتهای ۱۰ سال قیمت این سهام ۲۵۰ هزار تومان بوده چون فقط نیمی از آن از محل اقساط تهاتر شده می بود. این یکی دیگر از دلایل لاغر شدن سود سهام عدل است.»
حاجیوند فرمود: «علت سوم نیز فوت سهامدار و تقسیم سهام بین ورثه است؛ اگر فردی فوت کرده باشد، سهامش بین وارثان تقسیم شده و طبیعتاً مقدار سهام هر نفر افت یافته است.»
او در آخر اصرار کرد: «در نتیجه، اگر فردی سود مقداری دریافت کرده، به گمان زیادً یکی از این سه علت علتآن شده است. به نظر نمیرسد علت فرد دیگر در کار باشد.»
دسته بندی مطالب