سفر به عتبات با قیمتهای فعلی تبدیل به آرزو شده است!_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
روال تدریجی افزایش هزینه سفر به عتبات عالیات، این سفر را برای افراد بسیاری به یک آرزو تبدیل کرده اما کاهش این هزینه در گرو همکاری و کمک شرکتهای هواپیمایی است! تا اواخر مهر ماه، حداقل هزینه سفر هوایی با یک هفته اقامت در عراق از مبدا تهران، نزدیک به ۱۸ میلیون و ۹۰۰ تا ۲۱ میلیون تومان و هزینه سفر زمینی از مبدا تهران نزدیک به ۸ میلیون و ۶۰۰ تا ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می بود که سپس از افزایش ۱۰ درصدی سفرهای زمینی و افزایش ۵ درصدی سفرهای هوایی، عملاهزینه سفر هوایی به عتبات برای یک خانواده ۴ نفره به نزدیک به ۷۹ میلیون و سفر زمینی به نزدیک به ۳۸ میلیون تومان رسید.
موج جدید گرانی سفر به عتبات در اغاز نوروز
با ابراز نارضایتی بسیاری از متقاضیان سفر به عتبات نسبت به هزینههای سرسامآور سفر به عتبات عالیات، رییس سازمان حج و زیارت از کاهش هزینهها خبر داد و اظهار کرد که « این سازمان در راستای خدمترسانی شایسته به زائران اعتاب مقدسه، کاهش هزینهها و همچنین اهتمام به افزایش کیفیت خدمات را مورد نظر قرار داده است بر همین مبنا از اواخر آذر ماه ناظر کاهش ۱۰ الی ۱۵ درصدی هزینهها خواهیم می بود» اما متأسفانه عمر این عمل دوام چندانی نداشت و باز هم موج جدیدی از گرانی این سفر از راه رسید. بر این مبنا اظهار شد آخرین قیمت بستههای زمینی از ۱۱ میلیون تا ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت بستههای هوایی نیز از ۲۵ تا ۲۷ میلیون تومان است! اگرچه پیش از این علت افزایش هزینه سفرهای عتبات عالیات افزایش نرخ ارز اظهار شده می بود اما مرتضی آقایی؛ معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت به تسنیم او گفت: در ایام نوروز قیمت سفر به عتبات تا حدودی نجومی میبشود اما این رقم در مقایسه با نرخ کاروانهایی که به طور آزاد زائر به عتبات اعزام میکنند، قابل مقایسه نیست و با هزینه سفرهای آزاد میتوان ۲ بار از طریق کاروانهای زیرنظر حج و زیارت به عتبات مشرف شد! وی در جواب به اینکه هزینه سفر به عتبات را نباید با نرخ آزاد بلکه باید با توان متقاضیان تشرف به این سفر مقایسه کرد، او گفت: زائرانی که تصمیم دارند با هزینه کمتری عازم این سفر شوند باید از سفرهای زمینی منفعت گیری کنند.
تخصیص پرواز
به کاروانهای حج و زیارت به صرفه نیست!
معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت با بیان اینکه نرخ سفر به عتبات با هزینه فعلی نرخ قابل دفاعی است، او گفت: سازمان حج و زیارت فاقد شرکت هواپیمایی است و باید از شرکتهای هواپیمایی حاضر پرواز برای سفر به عتبات تأمین کند اما بسیاری از این شرکتها حاضر به تخصیص پرواز به کاروانهای حج و زیارت نیستند زیرا در بازار آزاد، بلیتها با نرخ گرانتری خریداری میبشود؛ بنابراین خیلی از شرکتها آمادگی همکاری با سازمان حج و زیارت را ندارند. وی در ادامه گفت: تلاش زیادی کردهایم که هزینه سفر مناسبی در ایام نوروز تعریف کنیم این در حالی است که هزینه سفر مربوط به ایام نوروز نسبت به دوره قبلی نزدیک به ۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
کاهش نرخ بلیت، تضمینکننده
کاهش هزینه سفر به عتبات
وی افزود: در واقع افزایش نرخ سفرها فقط به واسطه افزایش قیمتی است که در حوزه حمل و نقل یعنی اتوبوس برای سفرهای زمینی و پروازها رخ داده است و اگر قرار باشد ناظر کاهش نرخ باشیم باید نرخ بلیت پرواز و حتی اتوبوس، روال کاهشی پیدا کند. آقایی خاطرنشان کرد: ما بهشدت این نوشته را جستوجو میکنیم و با چند شرکت هواپیمایی نیز نشستهایی برگزار کردهایم و تلاش میکنیم سپس از ایام نوروز نیز این روال ادامه پیدا کند. وی در ادامه گفت: هزینهها بسیار زیاد شده و بسیاری از نزدیکانم با مشکل تأمین وجه روبه رو می باشند؛ هزینه این سفر برای یک خانواده ۳ یا ۴ نفره واقعا یک رقم سرسامآور است و اگر فردی توان تأمین آن را نداشته باشد یا باید برای دریافت وام عمل کند که امر دشواری است یا قید سفر را بزند. امین راستین نیز با بیان اینکه سفر زمینی خیلی از هزینهها را کاهش میدهد اما از طرفی زمان زیادی صرف میبشود، او گفت: در سالهای قبل، هزینههای هوایی مناسبتر می بود، ولی امسال افزایش قیمتها ما را غافلگیر کرد با این حال امیدوارم که در آینده با کاهش هزینهها، این سفر برای خانوادهها دسترسپذیرتر باشد.
سازمان حج و زیارت فعالانهتر عمل کند
با دقت به اینکه نرخ بلیت هواپیما اثرگذارترین عامل در تعیین هزینه این سفر معنوی است، انتظار میرود سازمان حج و زیارت فعالانهتر با این نوشته برخورد کند و اجازه ندهد که سازمان هواپیمایی قیمتها را افزایش بدهد یقیناً در این مسیر همراهی سازمان هواپیمایی هم الزام دارد و ملزوم است شرکتهای هواپیمایی کشوری همکاری بیشتر و مناسبتری در جهت تسهیل سفرهای هوایی عتبات و کاهش هزینه سفر با سازمان حج و زیارت انجام بدهند. اگر روال افزایش هزینهها ادامه یابد، ممکن است در سالهای آینده تعداد زائرانی که توان مالی برای سفر به عتبات دارند کاهش یابد؛ این امر نه تنها تأثیر منفی بر افراد و خانوادهها خواهد داشت، بلکه میتواند بر صنعت گردشگری مذهبی ایران نیز تأثیر بگذارد. بنابراین، ملزوم است که سازمان حج و زیارت و سایر نهادهای مرتبط، هر چه سریعتر عمل های موثری برای کاهش هزینهها انجام بدهند تا این سفر معنوی هم چنان برای مردم کشور قابل دسترس باقی بماند.
دسته بندی مطالب