تکنولوژی

وزیر ارتباطات: زیان فیلترینگ به ارتباطات سرزمین بیشتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان است_مستطیل زرد


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عصر شنبه (سوم آذر ماه) در کمیسیون گسترش کسب و کارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی او گفت: «در عرصه کیفیت شبکه و ارتباطات نیز حتماً و یقیناً کیفیت ارتباطات باید ارتقا اشکار کند و این یک اصل غیرقابل تکذیب است.»

وزیر ارتباطات با اشاره به این که نوشته فیلترینگ یکی از دغدغه‌های برای همه مردم سرزمین است، خبرداد:

فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات به‌صورت جدی این نوشته را جستوجو می‌کنیم. فیلترینگ علتشده کیفیت شبکه‌های ما افت اشکار کند و این افت هم قابل احتیاط بوده است.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

او در ادامه به نتایج یک پیمایش میدانی اشاره کرد که بر پایه آن، «۱۰ درصد خواست‌ها برای دریافت سرویس در شبکه از سمت سایت‌های خارج از سرزمین جواب داده نمی‌بشود که این به علت آلودگی شبکه ما به واسطه منفعت گیری از فیلترشکن است.»

به حرف های هاشمی، منفعت گیری از فیلترشکن‌ها علاوه بر چالش‌هایی که برای کسب‌وکارها تشکیل کرده، بر مهاجرت نخبگان نیز تأثیر داشته است. وزیر ارتباطات در خصوص مقدار زیان  و زیان فیلترینگ نیز او گفت:

منفعت گیری از فیلترشکن‌ها این چنین علتشده شبکه ما یکی از شبکه‌های آلوده قلمداد بشود که هنگامی خواست‌ها را به سمت سایت‌های اراعه‌دهنده سرویس ارسال می‌کنیم جواب دریافت نشود. زیان فیلترینگ برای ارتباطات سرزمین بیشتر از ۵۰ همت است. یک فضای اقتصادی غیر شفاف نیز شکل گرفته که چند ده هزار میلیارد تومان است.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

بر پایه همه این برآوردها و خسارت‌ها وزیر ارتباطات باور دارد که خیری در حالت حاضر نیست و باید تحول رویه اتفاق بیفتد.

قضیه ناترازی انرژی یکی دیگر از موضوعاتی می بود که هاشمی در این جلسه به آن اشاره کرد و او گفت: «ما امروز در سرزمین با اتفاق ناترازی انرژی روبه رو هستیم. این نوشته تعداد بسیاری از صنایع ما را متأثر می‌کند. ناترازی انرژی به‌صورت دومینویی بوده که زیرساخت ارتباطی را دچار اختلال کرده است. اگر زیرساخت انرژی کفایت نکند ربط قطع خواهد شد و اگر ربط قطع بشود، پرداختی نخواهیم داشت و سپس امور روزمره مردم دچار صدمه خواهد شد.»

به حرف های او، ایران ۶۵ درصد زیاد تر از متوسط جهان انرژی مصرف می‌کند و مصرف انرژی از سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ افزایش ۴ درصدی داشته و از سال ۱۴۰۲ به ۱۴۰۳ نیز ۸٫۵ درصد افزایش اشکار کرده است. هاشمی می‌گوید هوشمندسازی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند مصرف انرژی را ۲۰ تا ۲۵ درصد افت بدهد. وزیر ارتباطات در خصوص منفعت گیری از هوش مصنوعی در این حوزه نیز او گفت:

در این زمان موضوعی را به‌صورت اختصاصی مورد نظر قرار دادیم و طرحی را آماده کردیم تا بتواند فضایی را تشکیل کند که هم در راستای جواب به نیازهای جاری سرزمین و هم تشکیل اقتصاد دانش‌بنیان رقم بخورد. هنگامی سخن بگویید از هوش مصنوعی می‌کنیم، داده به‌شدت نقش دارد و در داده او گفت و گو حریم خصوصی افراد مهم است.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

هاشمی در خصوص سهم هوشمندسازی صنعت از تبصره ۱۸ نیز این طور گفت: «امیدواریم در این دوره هوشمندسازی صنعت را به‌صورت اختصاصی جستوجو کنیم. بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال می‌طلبد ما ورود هوشمندانه‌ای به این نوشته داشته باشیم. آنچه تا امروز اتفاق افتاده الزام داشته، اما این رشد همانند قبل ادامه اشکار نکرده است و این مشخص می کند که باید این طیف را بزرگ کنیم.»

او در ادامه به کارگروه اختصاصی اقتصاد دیجیتال و خصایص آن اشاره کرد و گفت که این کارگروه ظرفیت زیاد خوبی برای وجود قسمت خصوصی در کنار وزارت ارتباطات فراهم کرده است. او در ادامه او گفت: «ما به قسمت خصوصی باور اختصاصی داریم، باید فضایی برای قسمت خصوصی در نظر بگیرند تا در کنار این قسمت مأموریت‌های وزارت ارتباطات را در برنامه هفتم گسترش پیگیری کنیم.»

وزیر ارتباطات باور دارد که وزارت ارتباطات باید با صنایع بزرگ شراکت کند، بازار را با وجود در عرصه بین‌الملل گسترش دهد و این چنین در بورس وجود اشکار کند. به حرف های هاشمی، وزارت ارتباطات در برنامه هفتم تکلیف دارد که بورس تخصصی را برای اقتصاد دانش‌بنیان تشکیل کند: «یکی از موارد در دستور کار ما این است که سازوکار وجود شرکت‌ها در بورس را تبیین و مسیر را تسهیل کنیم.»

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

نرخ تازه برق برای استخراج رمز ارز اظهار شد_مستطیل زرد
ادامه مطلب

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا