تخممرغ میتواند علتسلامت مغز و افت کلسترول شود_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
احتمالا تابهحال شنیده یا در فضای مجازی خوانده باشید که تخممرغ، فرآوردهی حیوانی با کلسترول بالا که توسط میلیاردها نفر در سراسر جهان خورده میبشود، برای سلامتی شما زیان دارد. با اینحال چندین دفعه ثابتشده است تخممرغ امکان پذیر برایمان سودمند باشد.
بهگزارش ساینسآلرت، محققان دانشگاه کالیفرنیا سندیگو، بهتازگی دادههای سلامتی ۸۹۰ مرد و زن را تجزیهوتحلیل کردهاند و دریافتند که خوردن دو تا چهار تخممرغ در هفته با افت سطح کلسترول خون مرتبط است.
خوردن دو الی چهار تخممرغ در هفته با افت سطح کلسترول خون مرتبط است
تجزیهوتحلیل محققان بر پایه دادههای مطالعهای برای برسی پیری سالم است که در سال ۱۹۸۸ اغاز شد و سه جنبه از کارکرد شناختی را در بزرگسالان میانسال یا مسن در طول چهار سال آزمایش کرد.
از بین ۵۳۱ زن انتخابشده، آنهایی که گزارش دادند تخممرغ بیشتری میخوردند، زوال کمتری در حافظهی مختصرزمان و طویل مدت نشان دادند. ربط حافظه و مصرف تخممرغ در بین مردانی که تخممرغ بیشتری میخوردند یافت نشد.
بااینحال، تجزیهوتحلیل دادههای فرد دیگر با منفعت گیری از همان پایگاه داده اما در گروهی از یک دههی متفاوت، نشان داد مردانی که تخممرغ بیشتری میخوردند در آزمونهای شناختی نمرهی بهتری کسب کردند؛ درحالیکه هیچ ارتباطی برای زنان آن گروه یافت نشد. تفاوت بین جنسیتها و سنها در ربط با ظرفیتهای شناختی، مشخص می کند که عوامل فرد دیگر نیز دخیل می باشند که باید با تحقیقات زیاد تر روشن شوند.
دونا کریتزسیلورستاین و ریکی بتنکورت، محققان بهداشت عمومی از دانشگاه کالیفرنیا سندیگو استدلال میکنند که «با وجود داشتن سطوح بالای کلسترول غذایی»، نتایج تحقیق آنها مشخص می کند «تخممرغ تأثیر مضری ندارد و حتی امکان پذیر در طول زمان در نگه داری کارکرد شناختی نقش داشته باشد.»
زیاد تر بخوانید
برای نزدیک به نیمقرن، به مردم پیشنهاد میشد از محصولات حیوانی سرشار از کلسترول همانند تخممرغ، کره یا خامه اجتناب کنند، چون فکر میشد این غذاها سطح کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش خواهند داد. درحالیکه این پیشنهاد امکان پذیر تا این مدت برای برخی از افراد مبتلا به بیماریهای خاص همانند دیابت معتبر باشد، شواهد تازه مشخص می کند که عامل مهم راه اندازی پلاک در رگها، نه کلسترول غذایی، بلکه چربیهای اشباعشده، قند و سدیم می باشند.
مشکل اینجاست که تعداد بسیاری از غذاهای غنی از کلسترول مقدار بسیاری نیز چربیهای اشباع دارند. تخممرغ و صدف دو استثنای کلیدی می باشند که مقدار کلسترول بستگی به نحوهی پخت آنها دارد. درواقع، تخم پرندگان جزو غذاهای کمچرب، با پروتئین و مواد مغذی بالا می باشند که درواقع میتوانند سطح کلسترول بدن را افت دهند؛ اثری که به نظر میرسد به محافظت در برابر زوال شناختی پشتیبانی میکند.
اگر مادهای غذایی سرشار از کلسترول باشد، همیشه به این معنی نیست که برای بدن یا مغز شما زیان اور است
احتمالا مواد مغذی تخممرغ و تاثییر آن بر افت سطح کلسترول، یکی از دلایلی باشد که خوردن تخممرغ با بهبود اندک نمرات آزمون شناختی در بین زنان مورد مطالعه ربط دارد، اما تحقیقات بیشتری برای کشف این ربط مورد نیاز است.
محققان در مقالهی خود اشاره میکنند که تخممرغ سرشار از پروتئین، آمینواسید و کلسترول است و این عوامل به گمان زیاد برای نگه داری ساختار و کارکرد نورون در مغز سودمند می باشند. تخممرغ این چنین حاوی کاروتنوئیدهایی است که با بهبود کارکرد شناختی ربط دارد و مملو از کولین، پیشساز انتقالدهندهی عصبی مهمی به نام استیلکولین است.
نویسندگان مطالعه میگویند: «مطالعات مقطعی نشان دادهاند که افرادی که مصرف کولین بیشتری دارند و آنهایی که دارای غلظت کولین بالاتر در پلاسما می باشند، نمرات بهتری در چندین معیار عملکردهای شناختی بهدست میآورند.»
تا این مدت سوالات بسیاری در رابطه مزایا تغذیهای تخممرغ وجود دارد که بیجواب ماندهاند، اما یافتههای مطالعهی تازه، شواهد بسیاری را اراعه خواهند داد که مشخص می کند اگر مادهای غذایی سرشار از کلسترول باشد، همیشه به این معنی نیست که برای بدن یا مغز شما زیان اور است.
مطالعه در Nutrients انتشار شده است.
دسته بندی مطالب