سلامتی

داروی لیندان چه منفعت گیری‌ای دارد؟ + اَشکال گوناگون دارویی_مستطیل زرد


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد

برای درمان شپش سر از داروی لیندان منفعت گیری می‌بشود. شپش‌ها حشرات ریزی می باشند که روی ساقه مو تخم می‌گذارند و به راحتی سرایت می‌کنند. لوسیون لیندان می‌تواند شپش‌ها را از بین ببرد، اما برای جلوگیری از تشکیل آن‌ها در سر نقشی ندارد. لیندان که قبلاً با نام گامابنزن هگزاکلرید شناخته می‌شد، در قالب لوسیون و شامپو در دسترس است. کرم و لوسیون لیندان طبق معمولً فقط برای درمان عفونت گال منفعت گیری می‌بشود، اما شامپو لیندان تنها برای درمان آلودگی به شپش کاربرد دارد. این دارو فقط با تجویز پزشک قابل منفعت گیری است. اگر دچار شپش سر شده‌اید، حتماً به پزشک مراجعه کنید. کنترل این حالت در صورت عمل های خودسرانه، ساده نخواهد می بود. در این مقاله، درمورد کاربرد داروی لیندان و منفعت گیری از آن، برایتان خواهیم او گفت.

سوالات خود را در قسمت نظرات نقل کنید تا کارشناس سلامتی مجله پزشکی و سلامتی دکتردکتر جواب دهد.

داروی لیندان چیست و چه ترکیباتی دارد؟

لیندان برای درمان گال (کنه‌هایی که خود را به پوست می‌چسبانند) و شپش (حشرات کوچکی که خود را به پوست سر یا ناحیه شرمگاهی می‌چسبانند) منفعت گیری می‌بشود. لیندان در دسته‌ای از داروها به نام اسکابیسیدها و پدیکول‌کش‌ها قرار دارد و می‌تواند حشرات موذی و آزاردهنده روی سطح مو و پوست را از بین ببرد. مصرف این دارو مانع از تشکیل شپش یا گال نمی‌بشود.

تنها وقتی که به این مشکلات دچار می‌شوید، باید به سراغ مصرف لوسیون لیندان یا شامپوی آن بروید. در ترکیبات لیندان از گامابنزن هگزاکلراید یا لیندان منفعت گیری می‌بشود. این ترکیبات می‌توانند از راه پوست جذب شوند و شپش‌ها و گال‌ها را به راحتی از بین ببرند. طریقه مصرف پماد لیندان یا بهتر است بگوییم لوسیون آن، ساده است و شامپوی آن هم به راحتی مورد منفعت گیری قرار می‌گیرد.

استفاده از لوسیون لیندان برای رفع شپش سر

اَشکال دارویی لیندان چیست؟

داروی لیندان در قالب شامپو و لوسیون در دسترس است. لوسیون لیندان فقط برای درمان گال منفعت گیری می‌بشود و نباید از آن برای درمان شپش منفعت گیری کنید. شامپو لیندان هم فقط برای شپش ناحیه تناسلی و شپش سر منفعت گیری می‌بشود. بعد اگر گال دارید از این شامپو منفعت گیری نکنید. شکل‌های گوناگون این دارو می‌توانند با ابراز عوارضی همانند تحریک پوست سر همراه باشند. به این علت، باید آن‌ها را در دوز مناسب و با مشورت دکتر پوست، مصرف کنید. دکتر پوست می‌تواند دوز و مقدار مناسب مصرف را با شما درمیان بگذارد.

تخصص پزشکی خانواده چیست و دکتر پزشک خانواده کیست؟_مستطیل زرد
ادامه مطلب

نحوه کارکرد داروی لیندان چیست؟

لوسیون لیندان برای شپش سر و گال زیاد کاربردی است. داروی لیندان ابتدا حشره را جذب می‌کند و سپس با تخریب سیستم عصبی آن، داخل مرحله نابودکردن آفت می‌بشود. لیندان از راه پوشش خارجی بدن گال یا شپش (همانند پوسته کیتینی شپش) جذب می‌بشود. سپس به سیسم عصبی آن نفوذ و کانال‌هایی موسوم به کانال‌های سدیمی را مسدود می‌کند. در نتیجه، اختلالاتی در روال انتقال مطلب‌های عصبی به وجود می‌آورد و حشره را فلج می‌کند. در نهایت هم گال یا شپش از بین می‌روال. اثرگذاری این دارو سریع است و تا مدتی بعد از مصرف هم علتجلوگیری از آلودگی می‌بشود. خودسرانه، عمل به مصرف لیندان نکنید. این دارو باید از سوی پزشکی تجویز بشود که می‌داند تخصص پوست و مو چیست و با تجویز دوز مناسب، امکان از بین بردن شپش و گال را ممکن می‌کند.

کاربرد داروی لیندان چیست؟

برای از بین بردن عفونت‌های پوستی ناشی از حشرات می‌توانید از لوسیون لیندان ۱ درصد منفعت گیری کنید. یادتان باشد که نباید خودسرانه از این دارو منفعت گیری کنید. داروهای مختلفی بر پایه مواد شیمیایی و طبیعی گوناگون وجود دارند. در نتیجه، برای انتخاب از بین آن‌ها، باید نظر فردی متخصص را جویا شوید.

در پایگاه ملی سلامت آمریکا درمورد لیندان آمده است:

مصرف دارویی همانند پرمترین عوارض کمتری نسبت به لیندان دارد. تحقیقات گویای این برتری و اثرگذاری بهتر پرمترین می باشند.

دوز مصرفی، نحوه منفعت گیری و زمان درمان باید بر پایه تجویزات پزشک باشد.

 درمان گال (جرب)

لیندان با نفوذ به پوست، انگل‌های گال را از بین می‌برد و نمی‌گذارد که به تکثیر ادامه دهند. طبق معمولً این لوسیون روی پوست سر مالیده می‌بشود. مصرف دارو باید زیر نظر پزشک باشد، چون در برخی موارد، عوارض جانبی شدیدی تشکیل می‌کند و نباید به منفعت گیری از آن ادامه داده بشود. لیندان جذب پوستی دارد و به راحتی می‌تواند عوارضی جدی در بدن به وجود بیاورد.

درمان شپش سر و عانه

لیندان شپش‌ها و تخم‌های آن‌ها را از بین می‌برد. از این دارو به شکل شامپو منفعت گیری می‌بشود و در برخی افراد، تحریک پوستی و مشکلات عصبی به همراه دارد. بعضی اوقات اوقات هم علتمسمومیت شدید می‌بشود. به این علت، حتماً زیر نظر متخصص داروساز یا پزشک از آن، منفعت گیری کنید. ضمن این که اگر دوز موردنیاز و کافی منفعت گیری نشود، امکان دارد که در تاثییر مصرف بی‌رویه، لیندان جهت مقاومت حشرات بشود و دیگر از بین نروند.

تخصص اورولوژی چیست و دکتر اورولوژی کیست؟ آشنایی با دکتر کلیه_مستطیل زرد
ادامه مطلب

شامپو لیندان برای رفع حشرات پوست سر

تعداد دفعات و نحوه مصرف داروی لیندان چطور است؟

داروی لیندان به دو شکل لوسیون و شامپو قابل منفعت گیری است. دقت کنید که دارو نباید با نواحی دیگر بدن همانند چشم، پلک، دهان و اجزای صورت تماس داشته باشد. برای منفعت گیری از آن، به شکل لوسیون و شامپو، به موارد زیر دقت کنید:

  • این دارو در صورت منفعت گیری نادرست می تواند سمی باشد. آن را نخورید و از تماس با چشم، بینی یا دهان خودداری کنید.
  • در صورت تماس لیندان با این نواحی، بلافاصله سطح را با آب بشویید و در صورت باقی‌ماندن حس سوزش، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورت وجود تحریک پوستی (همانند زخم های باز، بثورات، بریدگی یا زخم) در ناحیه مورد درمان از آن منفعت گیری نکنید.
  • بلافاصله قبل یا سپس از منفعت گیری از لیندان، از هیچ محصول مویی مبتنی بر روغن (همانند درمان‌های روغنی یا پانسمان/کرم‌های موی مبتنی بر روغن) منفعت گیری نکنید.

دوز این دارو برای بیماران گوناگون متفاوت خواهد می بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل‌های روی برچسب را جستوجو کنید.

تعداد دفعات و نحوه مصرف شامپو لیندان

اگر پزشک یا داروساز منفعت گیری از شامپوی لیندان را برایتان تجویز کرده است، حتماً به مرحله های آماده‌سازی و نکات منفعت گیری زیر دقت داشته باشید. در صورتی که بی‌رویه یا نادرست، از این محصول منفعت گیری کنید، به گمان زیادً عواقب و عوارض ناخوشایندی برایتان به وجود می‌آید.

بطری باقیمانده شامپو را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. بعد از درمان دست‌های خود را به خوبی بشویید.

تعداد دفعات و نحوه مصرف لوسیون لیندان

لیندان دارویی قوی و خطرناکی است و باید دقیقاً مطابق دستور پزشک مصرف بشود. به طور معمول، لوسیون لیندان برای درمان گال یک بار منفعت گیری می‌بشود. بعد از منفعت گیری از لوسیون، باید زمان زمان مشخصی (طبق معمولً ۱۰ ساعت) روی پوست باقی بماند و سپس با آب گرم شسته بشود.

دوز، زمان زمان درمان و دیگر دستورالعمل‌ها برای همه افراد یکسان نیست. به این علت، فقط مطابق دستور متخصص عمل کنید.

فراموشی دوز مصرف داروی لیندان

وقتی که یادتان می‌آید، شامپو یا لوسیون را مصرف نکرده‌اید، بلافاصله می‌توانید دوز فراموش‌شده را جبران کنید. با این حال، اگر زمان و نوبت دوز بعدی رسیده یا نزدیک است، باید از مصرف دوز قبلی و جبران آن خودداری کنید. روال کار را از اغاز دوز بعدی، مجدد به طور منظم پیش ببرید.

موارد منع مصرف داروی لیندان

مصرف داروی لیندان برای همه افراد مجاز نیست. برای مثال، کودکان زیر ۲ سال و نوزادان نباید از لوسیون‌ها و شامپوهای این دارو منفعت گیری کنند. مصرف بچه‌ها هم باید تحت نظر پزشک باشد و خودسرانه از شامپو ضد شپش کودکان منفعت گیری نکنند. افرادی که دچار تشنج خواهد شد و سابقه ابتلا به صرع دارند هم باید حتماً زیر نظر پزشک عمل به منفعت گیری از این دارو کنند. زنان باردار هم نباید به سراغ مصرف آن بروند.

دندان شیری | افتادن دندان شیری و زمان کشیدن دندان شیری_مستطیل زرد
ادامه مطلب
شپش سر و نیازمند به آفت کش
شپش سر با داروی لیندان از بین می‌رود.

نگهداری داروی لیندان چطور است؟

دارو را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از حرارت، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. نگذارید که شامپو یا لوسیون لیندان دچار یخ‌زدگی شوند. حواستان به کودکان باشد و این داروی ضد شپش را در دسترس بچه‌ها قرار ندهید. این را هم بدانید که اگر تاریخ مصرف دارو رسیده و منقضی شده، باید آن را دور بیاندازید و دیگر منفعت گیری نکنید. منفعت گیری از لوسیون یا شامپوی بدون تاریخ مصرف عوارض دارد و اثرگذاری مثبت هم نخواهد داشت.

عوارض مصرف داروی لیندان چیست؟

امکان ابراز عوارض جانبی، بعد از مصرف داروی لیندان وجود دارد. اگر هریک از موارد زیر در شما ابراز کرد، باید زیاد سریع و سریع به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. از عوارض این دارو به موارد زیر دقت داشته باشید:

  • تشنج
  • استفراغ
  • بثورات پوستی
  • گرفتگی عضلانی
  • سرگیجه، کلافگی یا بی ثباتی
  • عصبی‌بودن، بی‌قراری یا تحریک‌پذیری

بعضی اوقات اوقات، بعد از حتی یک بار مصرف دارو هم این چنین عوارضی در بیماران گزارش می‌بشود. عوارض پماد لیندان یا بهتر است بگوییم لوسیون آن را جدی بگیرید.

عوارض داروی لیندان برای مردان

منفعت گیری از شامپو و لوسیون لیندان می‌تواند با ابراز عوارضی اختصاصی در مردان همراه باشد. بهتر است که پیش از مصرف با این عوارض آشنا باشید و آگاهانه و با دستور پزشک، عمل به مصرف‌ آن کنید:

  • تحریک پوست سر
  • ابراز التهاب و قرمزی در پوست
  • خشک‌شدن پوست و تشکیل ترک‌خوردگی در آن

امکان دارد که التهاباتی در نواحی گوناگون پوست مردان به وجود بیاید. یقیناً این مشکل برای زنان هم رخ می‌دهد.

عوارض داروی لیندان برای زنان

از عوارض منفعت گیری از داروی لیندان برای زنان باید به موارد زیر اشاره بشود. دقت کنید که در دوران‌های بارداری و شیردهی هم نباید به سراغ منفعت گیری از این داروها بروید. فقط اگر پزشک اجازه دهد، امکان منفعت گیری از لیندان در دوران شیردهی وجود خواهد داشت. از عوارض دارو برای زنان باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • حس سوزن‌سوزن شدن
  • ابراز مشکلات کلیوی
  • قرمزی، خارش
  • خشکی پوست

برخی از زنان سپس از مصرف شامپو یا لوسیون لیندان دچار سرگیجه هم خواهد شد.

سرطان‌زایی شامپوی لیندان؛ آری یا خیر؟

از آنجا که شامپوی لیندان نوعی آفت‌کش آلی پایدار است، شُبهاتی درمورد سرطان‌زایی آن وجود دارد. اگر مصرف نادرست و بی‌رویه دارو روی کلیه‌ها تاثییر بگذارد و علتاختلال در کارکرد کبد بشود، امکان ابراز مشکلات متنوع از جمله سرطان هم دور از انتظار نیست. به این علت، پیشنهاد می‌بشود که تنها در صورت تجویز پزشک، از آن منفعت گیری بشود. لوسیون لیندان برای کودکان زیر ۲ سال اصلاً منفعت گیری نمی‌بشود، چون احتمالا عوارض ناخوشایند آن روی رشد و بدن آن‌ها، اثرات جبران‌ناپذیری داشته باشد.

شکستگی مچ دست چطور رخ می‌دهد؟ علائم شکستن مچ دست چیست؟_مستطیل زرد
ادامه مطلب

آبکشی شامپو لیندان بعد از مصرف

داروی لیندان با چه داروهای فرد دیگر تداخل دارد؟

مصرف داروی لیندان با برخی داروها تداخلاتی دارد. در واقع، برای پیشگیری از ابراز عوارض یا جلوگیری از افت اثرات داروهای گوناگون، باید از مصرف برخی از آن‌ها با هم خودداری کنید. منفعت گیری از لیندان با هر یک از داروهای زیر طبق معمولً پیشنهاد نمی‌بشود. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک دوز یا دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تحول می‌دهد. از داروهایی که با لیندان تداخل دارند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • آمفامپریدین
  • بوپروپیون
  • دونه پزیل

وجود مشکلات پزشکی دیگر هم می‌تواند بر منفعت گیری از این دارو تأثیر بگذارد. حتماً به پزشک خود خبر دهید که آیا مشکلات پزشکی فرد دیگر دارید یا خیر.

موارد احتیاط مصرف لیندان چیست؟

برای پشتیبانی به جلوگیری از آلودگی مجدد یا سرایت آلودگی به افراد دیگر در زمان منفعت گیری از داروی لیندان باید به نکاتی دقت داشته باشید. از موارد احتیاط به این‌ها دقت کنید:

  • برای گال؛ همه لباس‌های زیر و پیژامه‌ها و ملحفه‌ها، روبالشی‌ها و حوله‌های منفعت گیری شده باید در آب زیاد داغ شسته یا خشک شوند.
  • برای شپش؛ همه لباس‌هایی که اخیراً پوشیده شده‌اند و ملحفه‌ها و حوله‌های منفعت گیری شده باید در آب زیاد داغ شسته یا خشک شوند.

اگر دچار یکی از حالت‌های زیر هستید، حتماً باید پزشک را در جریان بگذارید تا بداند که دارو را برایتان تجویز کند یا خیر:

  • تومور مغزی و سابقه صدمه‌های سر
  • عفونت HIV، بیماری کبد
  • سابقه تشنج

ضمناً این دارو نباید در بیماران مبتلا به اختلالات تشنجی منفعت گیری بشود.

مصرف لیندان در بارداری و شیردهی

تا این مدت اطلاعات کافی درمورد اثرگذاری لیندان روی نوزاد در دوران شیردهی وجود ندارد. با این حال، بهتر است که خطر نکنید و پیش از منفعت گیری، حتماً نظر پزشک را جویا شوید. در دوران بارداری، نباید به سراغ منفعت گیری از این دارو بروید. امکان صدمه‌زدن به جنین در حال رشد وجود دارد و جذب پوستی دارو روی سیستم عصبی او اثرات منفی می‌گذارد.

مصرف سرخود و اوردوز با لیندان

منفعت گیری از این دارو می‌تواند با عوارض ناخوشایندی همراه باشد. برای همین، تعیین دوز و شیوه مصرف از سوی پزشک، زیاد الزامی است. اگر زیاد تر از اندازه ملزوم از آن منفعت گیری کرده‌اید، حتماً به پزشک مراجعه کنید و حواستان باشد که احتمالا عواقب ناخوشایندی برایتان پیش همراه شوند.

تمبر کودکان فلسطینی چاپ شده در الجزایر+عکس
ادامه مطلب

استفاده از شامپو ضد شپش و گال

لیندان را تحت نظر چه متخصصی مصرف کنید؟

برای درمان شپش سر و گال باید به دکتر پوست مراجعه کنید. داروی لیندان از پرکاربردترین محصولاتی است که در این عرصه تجویز می‌بشود. شامپو لیندان یا لوسیون آن می‌تواند به از بین بردن آفت‌های پوستی پشتیبانی شایانی کند. باید با نحوه مصرف و زمان زمان درمان آشنا باشید. اگر نحوه منفعت گیری از لوسیون لیندان و شامپو را ندانید، احتمالا دچار عوارضی همانند تحریک پوست، بثورات پوستی یا حتی مسمومیت عصبی و تشنج شوید. برای جلوگیری از عوارض جانبی لیندان، ملزوم است که موارد منع مصرف را بشناسید. این دارو در دوران بارداری و شیردهی تجویز نمی‌بشود و برای کودکان زیر ۲ سال هم ممنوع است. در این موارد از جانشین‌های لیندان و داروهای دیگر منفعت گیری می‌بشود. افراد با سابقه تشنج هم باید نسبت به مصرف دارو دقت کنند. احتمالا پزشک اجازه منفعت گیری به آن‌ها را ندهد. افراد با مشکلات پوستی و مبتلایان به بیماری‌های دیگر هم باید برای جلوگیری از ابراز تداخلات دارویی لیندان، حتماً نظر پزشک را برای مصرف بپرسند.

یکی از بهترین راه حلها برای مشورت با پزشک و شناسایی متخصصان برتر، مراجعه به سامانه دکتردکتر است. در دکتردکتر، نظرات بیماران قبل هر پزشک و امتیازات او، قابل بازدید است. ضمناً امکان نوبت‌گیری اینترنتی هم وجود دارد.

منبع های:

mayoclinic.org

medlineplus.gov

webmd.com

سوالات متداول داروی لیندان

داروی لیندان برای چیست؟

از این دارو برای از بین بردن شپش و گال منفعت گیری می‌بشود. امکان از بین بردن عفونت‌های پوستی با آن وجود دارد و اثرگذاری بالایی دارد.

شامپو ضد شپش لیندان بهتر است یا پرمترین؟

شواهد نشان خواهند داد که پرمترین اثرگذاری بهتری نسبت به داروی لیندان دارد. با این حال، باید نظر پزشک را جویا شوید.

آیا شامپو لیندان رشک را از بین می‌برد؟

بله، این دارو می‌تواند عفونت‌های ناشی از آفت‌های پوستی را از بین بردن کند.

شامپو لیندان برای شپش کودکان منفعت گیری می‌بشود؟

برای کودکان زیر ۲ سال و نوزادان از شامپو لیندان منفعت گیری نمی‌بشود. عوارض دارو برای آن‌ها، خطرناک است.

برچسب‌ها:

محتوای این مقاله فقط برای افزایش اطلاعات عمومی شما است و به منزله تجویز پزشکی نیست.

اشتراک گذاری

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا