تکنولوژی

ستاره‌ای تازه در آسمان؛ ستاره‌شناس‌ها برای رصد رویدادی کم‌سابقه آماده می‌شوند_مستطیل زرد


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد

ستاره‌ی T Crb متعلق به دسته‌ی خاصی از ده نواختر تکرارشونده‌ی معروف در راه شیری، کهکشان میزبانمان است. این ستاره جایگاه ردیف اولی کمیابی را در اختیار ستاره‌شناس‌ها قرار می‌دهد تا به طور دقیق لاشه‌ی آن را در میانه بلعیدن مواد و انفجار رصد کنند.

دانش به‌دست‌آمده از انفجار T Crb می‌تواند به مدل‌های کارکرد ستاره‌ها افزوده بشود. T CrB هر روز و هر چند ساعت یک بار با تلسکوپ فضایی پرتوی گامای فرمی ناسا رصد می‌بشود. با رخ‌دادن انفجار نواختر، پرتوهای گاما انتشار خواهد شد و به ستاره‌شناس‌ها امکان خواهند داد مقدار داغ‌شدن مواد بلافاصله بعد از انفجار و این چنین شدت انفجار مواد از کوتوله سفید را برسی کنند.

ستاره‌شناس‌ها این چنین مشتاق‌اند داده‌های بیشتری را درمورد‌ی حرکت موج‌های ضربه‌ای در لحظات بعد از انفجار بیاموزند که مشخصاتشان به خوبی مستند نشده است. الیزابت هیز، دانشمند ارشد تلسکوپ فرمی می‌گوید طبق معمول رویدادهای مربوط به ستاره‌های کوتوله‌ی سفید در بازه‌های طویل رخ خواهند داد؛ به‌طوری‌که امکان پذیر هیچ زمان مجدد ناظر آن نباشیم.

اروپا کلیپر، کاوشگر پرچمدار ناسا پرتاب شد؛ اغاز ماموریت برای کاوش اروپا، قمر اقیانوسی مشتری_مستطیل زرد
ادامه مطلب

ریتم انفجارهای T CrB در طول عمر انسان این ستاره را به یک مثالی پژوهشی منحصر‌به‌فرد تبدیل می‌کند؛ به‌اختصاصی که در آخرین انفجار این نواختر در نزدیک به ۸۰ سال پیش، هیچ تلسکوپ پرتوی گاما یا پرتوی ایکسی در فضا وجود نداشت.

زیاد تر بخوانید:

علاوه بر تلسکوپ فرمی، تلسکوپ‌های فضایی جیمز وب، تلسکوپ سوئیفت و انتگرال همراه با آرایه‌ی زیاد بزرگ زمینی در نیومکزیکو برای نظارت بر این اتفاقات آماده شده‌اند. این تلسکوپ‌ها همراه با یکدیگر نواختر را برای اولین بار در طول موج‌های گوناگون رصد می‌کنند.

رندرهایی از گلکسی A06 آشکار شدند؛ طراحی شبیه نسل قبل_مستطیل زرد
ادامه مطلب

اتفاقات نواختر T CrB در چند روز ابتدایی با چشم غیرمسلح و به زمان چند ماه با تلسکوپ‌های پرتوی گاما و پرتوی ایکس و تا سال‌ها با تلسکوپ‌های رادیویی قابل رصد خواهد می بود. رصدهای طویل‌زمان آثار انفجار می‌توانند نشان دهند که چطور انفجارها به مرور زمان گسترش می‌یابند و این چنین برهم‌کنش آن با ستاره غول سرخ همراه را آشکار می‌کنند.

ستاره‌شناس‌ها این چنین با دقت بالایی زوال انفجار را رصد می‌کنند. هرگونه به‌هم‌ریختگی در مشاهدات می‌تواند سرنخ‌های جذابی را درمورد‌ی عکس العمل نوا با بادهای ستاره‌ی همراهش آشکار کند. انفجار ستاره هرچقدر هم شدید باشد، آن‌قدر دور است که بر ما اثری نخواهد گذاشت. به این علت می‌توانیم با خیال راحت به آسمان نگاه کنیم و از این نمایش کیهانی لذت ببریم.

 

 

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

ضبط چندلایه صدا در اپلیکیشن Voice Memos، ویژگی اختصاصی آیفون ۱۶ پرو خواهد بود_مستطیل زرد
ادامه مطلب

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا