ناسا یکی از با اهمیت ترین ابزارهای علمی وویجر ۲ را خاموش کرد_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
ابزار علمی پلاسما شامل چهار فنجان است که اطلاعات مربوط به مقدار پلاسما، ذرات باردار سیالی را که دراطراف وویجر ۲ جاری می باشند و جهت این جریان، جمعآوری میکنند. سه فنجان رو به خورشید می باشند و بر ذرات باردار باد خورشیدی درحین حرکت درون هلیوسفر، نظارت میکردند. چهارمین فنجان پشت به چهار مثالی دیگر قرار گرفته تا پلاسما را در میدانهای مغناطیسی سیارهای و فضای بینستارهای، شناسایی کند.
ابزار پلاسما در تشخیص افت مقدار ذرات باردار جریانیافته از خورشید زیاد مهم می بود و در سال ۲۰۱۸ نشان داد که وویجر ۲ از مرز بین هلیوسفر و فضای بینستارهای گذر کرده است.
مقامهای آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا که بر ماموریت وویجر نظارت دارند، در بیانیهای انها گفتند: «مهندسان ماموریت مدام تغییرات اعمالشده در عملیات فضاپیمای ۴۷ ساله را به دقت زیر نظر دارند تا یقین شوند که هیچگونه اثرات ثانویهی ناخواستهای تشکیل نمیکنند. تیم تایید کرده که فرمان خاموشکردن بدون مشکل اجرا شده و کاوشگر بهطور عادی درحال فعالیت است.»
ابزار پلاسما در سال ۲۰۱۸ نشان داد که وویجر ۲ از مرز بین هلیوسفر و فضای بینستارهای گذر کرده است
بعد از آنکه وویجر ۲ از هلیوسفر خارج شد و محدودهی تحت نفوذ باد خورشیدی را پشت سر گذاشت، سه فنجان رو به خورشید، جمعآوری پلاسما را متوقف کردند و همین امر، سودمندی ابزار پلاسما را محدود کرد. این چنین به علت جهتگیری وویجر ۲، دادههایی که در چند سال قبل جمعآوری کرده است، بیشتر از پیش محدود شدند. تنها فنجان فعال فقط هر سه ماه یکبار که فضاپیما چرخشی ۳۶۰ درجه را روی محور خود انجام میدهد، دادههای سودمند اراعه میدهد. همین امر بر تصمیمگیری برای خاموشکردن ابزار پلاسما بهمنظور صرفهجویی در مصرف انرژی، تاثییر گذاشت.
در دههی ۱۹۸۰، بعد از آنکه دو فضاپیما کاوش غولهای گازی منظومه شمسی را به آخر رساندند، مهندسان چندین ابزار آنها را خاموش کردند. این کار به هر دو کاوشگر قوت اضافی بخشید و طول عمر آنها را افزایش داد. چند سال پیش، دو فضاپیما همه ابزارهای غیرضروری خود را نیز خاموش کردند. ابزار پلاسمای وویجر ۱ در سال ۱۹۸۰ دست از فعالیت برداشت و در سال ۲۰۰۷ بهمنظور ذخیرهی انرژی، خاموش شد.
درهمینحال، مهندسان ناسا از نزدیک وویجر ۲ را زیر نظر دارند تا بتوانند تصمیم بگیرند که چه وقتی ابزار علمی بعدی را خاموش کنند. آنها با انجام این کار مطمعن حاصل میکنند که این کاوشگر بینستارهای بشر میتواند محدودهی فراتر از منظومه شمسی را تا حد امکان کاوش کند.
دسته بندی مطالب