قدیمیترین پنیر جهان دور گردن مومیایی ۳۶۰۰ ساله چینی کشف شد_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
سابقهی علاقهی انسان به پنیر، به هزاران سال پیش باز میگردد. دانشمندان باقی مانده چربیهایی را بر روی ظروف سفالی هفت هزار ساله یافتهاند که به گمان زیاد، به پنیر تعلق داشتهاند. متون سومری چهار هزار ساله نیز به این محصول لبنی اشاره کردهاند. اما مثالهای حوضه تاریم، قدیمیترین موادی می باشند که دانشمندان میتوانند با مطمعن آنها را پنیر بنامند.
تکههای پنیر کفیر باستانی از شیر بز و شیر گاو تشکیل شدهاند
دکتر فو و گروه او از پنیرهای حاضر در اطراف گردن سه مومیایی از حوضه تاریم مثالبرداری کردند. آنها قطعات دیانای باقیمانده را به طور شیمیایی جدا کردند و با ژنوم گونههای امروزی که در فرایند تشکیل پنیر نقش دارند، قیاس کردند. آنها به آثار دیانای گاو و بز دست یافتند که مشخص می کند از شیر هر دو حیوان، در تهیهی پنیر باستانی منفعت گیری شده است. این چنین، توانستند دیانای میکروبهای مسئول تخمیر شیر به پنیر را شناسایی کنند.
محققان در پنیر کشفشده، گونههایی از باکتریها و مخمرها را یافتند که همراه با شیر به تودههایی به نام دانههای «کفیر» تبدیل خواهد شد. این دانهها برای تشکیل شیر کفیر تخمیرشدهی ماستهمانند و پنیر نرم و ترش کفیر به کار میروال.
دکتر فو میگوید شناسایی گونههای میکروبی که پنیر باستانی را تشکیل کردهاند «واقعاً شوقانگیز» می بود؛ چون راه حلهای تشکیل پنیر میتواند سرنخهایی درموردی چگونگی زندگی مردم و ارتباطات آنها اراعه دهد. وجود پنیر در راه حلهای تدفین باستانی مشخص می کند که این پنیرها دارای قیمت تعداد بسیاری بودهاند. این چنین، منفعت گیری از منبع های متعدد شیر و باکتریهای خاص، نشاندهندهی تعامل های احتمالی بین مردمان حوضه تاریم، شیائوهه و مردمان استپ اوراسیا است.
دسته بندی مطالب