یک مطالعه: ساعتهای هوشمند در رهگیری دادههای سلامت، دقیق نیستند_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
امروزه ساعتهای هوشمند و ردیابهای تناسب اندام، زیاد محبوب شدهاند و زیاد تر کاربران علاوهبر علاقهمندی به قابلیتهای هوشمند این دستگاهها، به آماری که این وسایل پوشیدنی از حالت سلامتیشان اراعه خواهند داد نیز زیاد دقت میکنند.
اما بنابر گزارشی از Sports Medicine، مقصد منفعت گیری از این ابزارهای پوشیدنی، آگاهی کاربران از حالت حدودی جسمانیشان است و نباید انتظار دقت زیاد بالا، در حد دادههای پزشکی را از آنها داشت؛ بهعبارتی دیگر، باتوجه به مقدار دقت این دستگاههای پوشیدنی، میتوان تنها بهاندازهی وسیلهای هشداردهنده به آنها تکیه کرد نه دکتری همیشه همراه.
بازدیدهای تیم Sports Medicine مشخص می کند که اکثر دستگاههای پوشیدنی میتوانند ضربان قلب را با گمان خطای ۳ درصد اندازهگیری کنند و این چنین تغییرات ضربان قلب و علائم احتمالی آریتمی (غیرطبیعی بودن ریتم قلب) را بهطور قابل اعتمادی ثبت کنند. یکی از دلایل قابل مطمعن بودن سنسورهای سنجش ضربان قلب در این گجتها، پیشرفت روزافزون الگوریتم سنسورهای سنجش قلب است؛ دلنشین است بدانید که این سنسور، اولین سنسور سلامتمحوری می بود که داخل دنیای ساعتهای هوشمند شد.
ساعت و دستبندهای هوشمند این چنین میتوانند تخمینهای خوبی درمورد آمادگی تنفس قلبی اراعه دهند که طبق معمولً با گفتن VO2 max (حداکثر ظرفیت هوازی) روی دستگاه نمایش داده میبشود. این معیار برای سنجش طیف گستردهای از شرایط بدن و قلب، مخصوصاً برای ورزشکاران حرفهای منفعت گیری میبشود. دادههای سنجش تعداد قدم نیز دقت بالایی دارند؛ بهطوری که اختلاف آنها با دستگاههای سنجش حرکت لحظهای، حدوداً ۲ درصد بهدست آمده است.
از نظر دیگر، دقت احتساب کالریهای سوزاندهشده که اصولاً باتوجه به مقدار ضربان قلب، تعداد قدم و شدت محاسبه خواهد شد، زیاد کم است؛ بهطوری که گمان خطای این اطلاعات بین ۱۵ تا ۲۱ درصد برآورد میبشود. این معیار زیاد تر برای افرادی که دارای اضافه وزن می باشند مورد منفعت گیری قرار میگیرد. بنابر این، اتکا به درستی دادههای این آیتم در دراز زمان میتواند علتصدمههای جسمی و در برخی موارد صدمههای روحی بشود.
در آزمایش دقتسنجی دادههای سنسور سنجش خواب، تیم Sports Medicine فهمید شدند که دقت اطلاعات زمان خواب و راندمان خواب بیشتر از ۱۰ درصد و تأخیر در خواب تا ۱۸۰ درصد نسبتبه پلیسومنوگرافی (آزمایش خواب) اختلاف دارد. یکی از دلایل مهم این تفاوت، پیچیدگی خواب است که در لحظه تحول میکند؛ بعضی اوقات انسان در خواب عمیق و بعضی اوقات نیز در خواب سبک است؛ به این علت تشخیص بیدار و خواببودن برای سنسورهای کوچک ساعتهای هوشمند، میتواند زیاد سخت باشد.
بهطور کلی با این که زیاد تر ساعتهای هوشمند ازجمله ساعت هوشمند سامسونگ، ساعت هوشمند اپل و نیز دیگر برندها به اصلاح و بهبود الگوریتمها و سنسورهای خود ادامه می دهند، اما همه کاربران باید درنظر داشته باشند که اطلاعات سلامتمحور انتشار شده توسط آنها، فقط جنبهی هشداردهنده دارند و نباید به اطلاعاتشان درحد وسایل پشتیبانی پزشکی اتکا کرد.
دسته بندی مطالب