کاوشگر جوس در راه مشتری: پروازهای تاریخی از کنار ماه و زمین برای دریافت پشتیبانی گرانشی_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
کاوشگر جوس از آژانس فضایی اروپا (ESA) روز دوشنبه بهمنظور گرفتن پشتیبانی گرانشی، به ملاقات مختصر با ماه رفت و چند عکس تاریخی از این رویارویی به ثبت رساند.
جوس (مخفف کاوشگر قمرهای یخی مشتری) دوشنبهشب در اولین مرحله از فرآیند دریافت پشتیبانی گرانشی، به فاصلهی تقریبا ۷۵۰ کیلومتری از سطح ماه رسید. مرحلهی دوم اغاز بامداد چهارشنبه به زمان ایران، وقتی که کاوشگر از کنار زمین پرواز خواهد کرد، انجام میبشود.
جوس روبه رو روز دوشنبهی خود با ماه را با تصاویر گوناگون گرفتهشده با منفعت گیری از دوربین نظارتی همراه خود (که برای تایید استقرار صفحات خورشیدی و ابزار علمی کاوشگر طراحی شدهاند) ثبت کرد و آژانس فضایی اروپا، این عکسهای خام و پردازشنشده را زمان نزدیکشدن فضاپیما به زمین، ازطریق پخش زنده با جهان به اشتراک گذاشت.
جوس در آوریل ۲۰۲۳ برای مطالعهی مشتری و سه قمر بزرگ گالیلهای (گانیمد، کالیستو و اروپا) پرتاب شد. فکر میبشود که هر سه قمر، اقیانوسهایی از آب مایع را در زیر پوستههای یخی خود نهان کرده باشند. اقیانوس اروپا به گمان زیاد در تماس با بستر سنگی کف خود، طیفی از عکس العملهای شیمیایی دلنشین را مقدور میکند. درمقابل، دریاهای گانیمد و کالیستو امکان پذیر بین لایههای یخ قرار گرفته باشند.
پروازهای گذری جوس از کنار ماه و زمین، رویدادهایی تاریخی محسوب خواهد شد. بهحرف هایی آژانس فضایی اروپا، هیچ فضاپیمای فرد دیگر تا بحال پشتیبانی گرانشی دوگانه از سیارهی ما و قمر آن نگرفته است. این دو مانور، جوس را در مسیر روبه روای شبیه با زهره در اوت ۲۰۲۵ قرار خواهند داد تا درنهایت کاوشگر بهواسطهی گرانش این سیاره، به سمت غول گازی شتاب بگیرد.
ایگناسیو تانکو، مدیر عملیات فضاپیمای جوس، درجریان پخش زندهی اینترنتی آژانس فضایی اروپا، با با اشاره به پرواز کاوشگر از کنار ماه او گفت با انجام این مانور و سپس پرواز از کنار زمین و درنهایت زهره، میتوانیم تقریبا نیمسال در زمان سفر صرفهجویی کنیم و در ژوئیه ۲۰۳۱ به مشتری برسیم.
دسته بندی مطالب