کسب وکار

افزایش بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها با مطرح دارویار_مستطیل زرد


نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد

مشکلات دارویی در کشور نیازمند بازنگری برنامه‌ها و مطرح‌هایی است که با ضرب الاجل و بدون بررسی‌های میدانی و مستمر به اجرا درآمدند و پیش از آنکه به نتیجه‌ای برسند شکست خوردند. شاید وزیر بهداشت و درمان سعی داشت به نوعی مطرح دارویار را یک پیشرفت و موفقیت برای وزارت مطبوع خود تلقی کند اما با گذشت زمان زمان زیادی از اجرای این مطرح چندین دفعه و چندین دفعه فعالان این حوزه از شکست مطرح دارویار خبر داده‌اند و اکنون هم افزایش بدهی بیمه‌ها به داروخانه زیر بیرق همین مطرح معضلات جدیدی را رقم زده است.

رییس شورای عالی سازمان نظام‌پزشکی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای مطرح دارویار و افزایش بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها، با بیان اینکه دارو باید یک کالای حیاتی قلمداد بشود، اظهار کرد: دولت باید یک افق بلند برای داروسازی متصور بشود و دارو نباید تحت تاثیر نظرات غیرکارشناسانه قرار گیرد.

 

حذف ارز دولتی برای اجرای مطرح دارویار

ددلیفت 440 کیلویی هافثور پی یرشون در تمرینات آمدگی قوی ترین مردان جهان + ویدیو
ادامه مطلب
آخرین مطالب

دکتر محمود فاضل با بیان اینکه «مطرح دارویار» از تیر ماه سال ۱۴۰۱ اجرا شده، اظهار کرد: مقصد اصلی اجرای مطرح دارویار، رفع کردن کمبود دارویی کشور می بود. مقصد از اجرای مطرح دارویار این می بود که کمبود دارویی کشور را رفع کنند اما…

او با اشاره به اجرای مطرح دارویار در ادامه گفت: به منظور اجرای مطرح دارویار، ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی دارو حذف شد و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی به آن تخصیص یافت. به واسطه حذف ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی، دارو گران می‌شد و بر همین مبنا هم سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران در نظر داشتند افزایش قیمت دارو جهت افزایش پرداخت از جیب مردم نشود. به همین دلیل، سازمان‌های بیمه‌گر را موظف به پرداخت مابه‌التفاوت افزایش قیمت دارو کردند. پرداخت مابه‌التفاوت قیمت دارو از سوی بیمه‌ها به این معنی می بود که عدم افزایش پرداخت از جیب مردم به معنای واقعی محقق بشود. مقصد از حذف ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی دارو این می بود که دارو با سایر کالاها از منظر افزایش قیمت همراهی کند اما این افزایش قیمت نباید از جیب مردم پرداخت بشود و بیمه‌ها در این مسیر یاری‌گر اجرای مطرح دارویار در نظر گرفتند.

زمان اجرای افزایش سن بازنشستگی اظهار شد
ادامه مطلب

 

مشکلات بودجه‌ای دارویار و افزایش بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها

رییس شورای عالی نظام‌پزشکی با بیان اینکه تخصیص منبع های مطرح دارویار از همان وهله نخست با مشکلاتی روبه رو شد، بیان کرد: اجرای مطرح دارویار در سال ۱۴۰۱ به ۷۳ همت بودجه نیاز داشت اما فقط ۵۰ درصد آن پرداخت شد. همچنین پیش‌بینی‌ها بیانگر این می بود اجرای مطرح دارویار در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۷ همت نیاز دارد اما مجلس شورای اسلامی فقط ۶۶ همت برای اجرای این مطرح تصویب کرد. علاوه‌بر تصویب ۵۰ درصد بودجه مورد نیاز، پرداخت بودجه با تاخیر انجام می‌بشود و بودجه سال قبل مطرح دارویار به طور ۱۰۰ درصدی پرداخت نشده است.

فاضل با بیان اینکه اجرای مطرح دارویار جهت افزایش بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها شده، تصریح کرد: اجرای مطرح دارویار نه تنها جهت از بین بردن کمبود دارو نشده بلکه میزان بدهی بیمه‌ها به سازمان‌های بیمه‌گر را افزایش داده و به مشکلات داروخانه‌ها افزوده است. بیمه‌ها نتوانستند تعهدات خود به داروخانه‌ها را پرداخت کنند؛ در چنین شرایطی، پول به شرکت‌های تولیدکننده دارو بازنمی‌گشت و در نتیجه دارو تولید نمی‌شد. این پزشک داروساز او گفت: بعد از اینکه بیمه‌ها نتوانستند بدهی‌های خود به داروخانه‌ها را پرداخت کنند، سازمان هدفمندی یارانه‌ها مسوول پرداخت مطالبات داروخانه‌ها شد. سازمان هدفمندی یارانه‌ها، پرداختی‌های داروخانه‌ها را به شیوه‌های گوناگون انجام می‌داد؛ گاهی این سازمان به طور مستقیم و گاهی از طریق سازمان‌های بیمه‌گر نسبت به پرداخت مطالبات داروخانه‌ها عمل می‌کرد.

تیراندازی مرگبار در فرودگاه امام خمینی (ره)_مستطیل زرد
ادامه مطلب

 

پرداختی‌های سازمان هدفمندی یارانه‌ها دقیق نیست

او با اشاره به راه حلهای پرداخت متفاوت سازمان هدفمندی یارانه‌ها، اظهار کرد: پرداخت به شیوه متفاوت جهت ابراز بی‌نظمی در نظام پرداخت‌ها شد. پیش از اینکه سازمان هدفمندی یارانه‌ها نسبت به پرداخت طلب داروخانه‌ها عمل کند، سازمان‌های بیمه‌گر به زمان پرداخت مطالبات داروخانه‌ها اظهار می‌کردند که بدهی مربوط به کدام ماه را پرداخت کرده‌اند. اگرچه بیمه‌ها با تاخیر نسبت به پرداخت مطالبات عمل می‌کردند اما پرداخت مطالبات داروخانه‌ها دقیق می بود؛ این در حالی است که سازمان هدفمندی یارانه‌ها، مطالبات داروخانه‌ها را به طور علی‌الحساب واریز می‌کند و پرداختی‌ها به طور دقیق نیست.

 

دارو؛ کالایی حیاتی

رییس شورای عالی نظام‌پزشکی با بیان اینکه استمرار روش کنونی جهت افزایش مشکلات نظام دارویی می‌بشود، افزود: با دقت به اینکه یک دولت جدید روی کار آمده است باید یک افق بلند برای داروسازی متصور بشود. دارو پیش از آنکه به گفتن یک کالای استراتژیک در نظر گرفته بشود، می‌بایست یک کالای حیاتی قلمداد بشود. دارو نباید بازیچه اتفاقات غیرکارشناسانه در دستگاه‌های گوناگون بشود.

هرآنچه از مراسم گلکسی آنپکد ۲۰۲۴ سامسونگ انتظار داریم_مستطیل زرد
ادامه مطلب

او با اشاره به اهمیت تامین نقدینگی حوزه دارو اظهار کرد: کمبود نقدینگی به منزله سم برای داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش و شرکت‌های تولیدکننده به حساب می‌آید. نوسانات شدید ارزی جهت فلج‌شدن داروخانه‌ها، شرکت‌های پخش و تولیدکنندگان می‌بشود در حالی که دارو در قسمت تولید می‌تواند به یک موتور پیشران برای نظام سلامت بشود.

دکتر فاضل با بیان اینکه دارو یک کالای استراتژیک در همه دنیا به حساب می‌آید، افزود: توان داروسازان ایرانی بسیار زیاد است و تعدادی از آنها جزو دانشمندان یک درصد برتر می باشند. با دقت به توان داروسازان ایرانی، آنها می‌توانند به دولت کمک کنند. دارو فقط به عرصه نظام سلامت محدود نمی‌بشود بلکه مولفه‌های متفاوت می‌تواند بر این کالا تاثییر بگذارد؛ به‌طور مثال، هرگونه سیاست خارجی یا سیاست داخلی بر دارو تاثیر دارد.

دسته بندی مطالب

عکس روز ناسا: دور خورشید
ادامه مطلب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا