۸ علت مهم برای این که روزی یک لیوان شیر بخورید_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
شیر به علت محتوای بالای ویتامین و چندین مزیت سلامتی دیگر، یکی از پایههای مهم در تعداد بسیاری از رژیمهای غذایی بوده و به طور اختصاصی پیشنهاد به خوردن آن در وعده صبحگاهی میشد. امروزه نیز تعداد بسیاری شیر را همراه با غلات صبحانه، با قهوه و کاکائو میخورند.
به نقل از همشهری آنلاین، روز جهانی شیر در حالی گرامی داشته میبشود، که هم چنان به نظر میرسد ما از مقدار ویتامینها و مواد معدنی که یک لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتری دارد، به طور دقیق آگاهی نداشته باشیم. به نقل از تایمز آف ایندیا، در این نوشته به فهرستی از همه ویتامینها و مواد معدنی حاضر در این غذای روزانه فوق العاده سالم اشاره کردهایم.
ویتامین D: یکی از مواد مغذی برجسته در شیر، ویتامین D است. این ویتامین که به گفتن «ویتامین آفتاب» شناخته می بشود، برای سلامت استخوان زیاد مهم است.
ویتامین D به بدن پشتیبانی میکند تا کلسیم را جذب کند و مطمعن حاصل بشود که استخوانهای ما قوی و سالم میهمانند. مطابق مطالعه انتشار شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، مصرف کافی ویتامین D با افت خطر پوکی استخوان و شکستگی در افراد مسن مرتبط است.
کلسیم: احتمالا شناخته شده ترین ماده مغذی حاضر در شیر کلسیم باشد. یک وعده ۲۵۰ میلی لیتری شیر حاوی نزدیک به ۳۰۰ میلی گرم کلسیم است که تقریبا ۳۰ درصد از مصرف روزانه پیشنهاد شده برای بزرگسالان است. کلسیم برای رشد و نگه داری استخوانها و دندانهای قوی الزامی است. مؤسسه ملی سلامت هند اصرار میکند که کلسیم این چنین در کارکرد ماهیچهها، سیگنال دهی عصبی و سلامت قلب نقش دارد.
ویتامین B۱۲: شیر این چنین منبع عالی ویتامین B۱۲ است که نزدیک به ۱.۲ میکروگرم از این ویتامین را در هر وعده ۲۵۰ میلی لیتری فراهم میکند که ۵۰ درصد از مصرف روزانه پیشنهاد شده است. ویتامین B۱۲ برای نگه داری سلولهای عصبی سالم و تشکیل DNA حیاتی است. این چنین نقش مهمی در پیشگیری از کم خونی مگالوبلاستیک دارد که می تواند افراد را خسته و ضعیف کند. تحقیقات دانشگاه هاروارد مشخص می کند که سطح کافی ویتامین B۱۲ برای تشکیل انرژی و سلامت مغز زیاد مهم است.
ریبوفلاوین ویتامین( B۲): این ویتامین یکی دیگر از مواد مغذی مهم دیگر در شیر است که نزدیک به ۰.۴ میلی گرم از ریبوفلاوین یا ویتامین B۲ در هر وعده ۲۵۰ میلی لیتری اراعه میبشود. این نزدیک به ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین میکند. ریبوفلاوین به تبدیل غذا به انرژی پشتیبانی کرده و آن را برای فرآیندهای متابولیک الزامی میکند. این چنین از سلامت پوست و تشکیل گلبولهای قرمز حمایتمیکند. مجله تغذیه مشخص می کند که ریبوفلاوین برای رشد و سلامت کلی زیاد حیاتی است.
فسفر: این ماده به همراه کلسیم درساختن استخوانها و دندانهای قوی موءثر است. یک لیوان شیر ۲۵۰ میلیلیتری حاوی تقریبا ۲۵۰ میلیگرم فسفر است که ۲۰ درصد از نیاز روزانه پیشنهاد شده را تامین میکند. فراتر از سلامت استخوانها، فسفر برای تشکیل ATP )آدنوزین تری فسفات (و برای نگه داری اعتدال اسید و باز در بدن مهم است.
پتاسیم: پتاسیم یکی دیگر از مواد معدنی مهم در شیر است که ۲۵۰ میلیلیتر آن نزدیک به ۳۸۰ میلیگرم یا ۸ درصد از قیمت روزانه شیر را تامین میکند. پتاسیم برای نگه داری سطح سختی خون سالم، افت خطر سکته مغزی و حمایتاز کارکرد عضلانی الزامی است. انجمن قلب آمریکا بر اهمیت پتاسیم در مقابله با اثرات نامطلوب سدیم و نگه داری سلامت قلب و عروق اصرار دارد.
ویتامین A: یک لیوان ۲۵۰ میلی لیتری شیر نزدیک به ۱۵۰ میکروگرم ویتامین A را فراهم میکند که نزدیک به ۲۰ درصد از نیاز روزانه پیشنهاد شده را راه اندازی می دهد. ویتامین A برای بینایی خوب، سیستم ایمنی سالم و کارکرد مناسب قلب، ریهها و کلیهها الزامی است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) خاطرنشان می کند که ویتامین A برای نگه داری سلامت پوست و غشاهای مخاطی که به گفتن مانعی در برابر عفونتها عمل میکنند، حیاتی است.
منیزیم: شیر این چنین حاوی نزدیک به ۲۴ میلی گرم منیزیم در هر ۲۵۰ میلی لیتر است. منیزیم در بیشتر از ۳۰۰ عکس العمل بیوشیمیایی در بدن، از جمله سنتز پروتئین، کارکرد عضلانی و عصبی، کنترل قند خون و تنظیم سختی خون نقش دارد.
دسته بندی مطالب