میکروپلاستیکها حتی در بیضه انسان نیز یافت شدهاند_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
دانشمندان غلظت قابلتوجهی از میکروپلاستیکها را در بیضه انسان اشکار کردهاند. آنها این چنین شواهدی اشکار کردند که مشخص می کند برخی از انواع میکروپلاستیکها امکان پذیر تاثییر مخربی بر تعداد اسپرم داشته باشد.
محققان دانشگاه نیومکزیکو وجود میکروپلاستیکها را در بیضه ۴۷ سگ و ۲۳ انسان بازدید کردند که طی کالبدشکافی پیدا کرده بودند. آنها در همه مثالهای مورد بازدید میکروپلاستیکها را اشکار کردند. میانگین غلظت میکروپلاستیکها در بافت بیضه سگها ۱۲۲٫۶۳ میکروگرم در گرم بافت می بود، درحالیکه غلظت آنها در بافت بیضه انسان به ۳۲۸٫۴۴ میکروگرم در گرم میرسید.
پژوهشگران بهعلت روش مورد منفعت گیری برای نگه داری مثالها، نتوانستند اسپرمهای حاضر در مثالهای انسانی را شمارش کنند، اما موفق شدند تعداد اسپرم مثالهای سگ را بشمرند. اشکار شد سطوح بالاتر پلی وینیل کلراید یا پیویسی (که ازنظر بسیاری سومین پلیمر مصنوعی پلاستیکی تولیدشده در جهان است) در بافت با تعداد کمتر اسپرم ربط دارد. شیائوژونگ جان یو، نویسنده مهم مطالعه میگوید: «پیویسی میتواند مواد شیمیایی را آزاد کند که در فرایند روال تشکیل اسپرم اختلال تشکیل میکنند و حاوی مواد شیمیایی است که جهت اختلال غدد درونریز میبشود.»
میکروپلاستیکها ذرات ریز پلاستیکی با اندازه کمتر از ۵ میلیمتر می باشند که از تجزیه زبالههای پلاستیکی بزرگتر یا محصولات حاوی میکرومهرههای پلاستیکی همانند لوازم آرایشی منشا میگیرند. آنها در محیط زیست از اقیانوسها و خاک گرفته تا باران و حتی هوا زیاد می باشند و در بدن انسان نیز وجود دارند.
علاوه بر تماس با میکروپلاستیکها در محیط حوالی، میکروپلاستیکها از راه مواد غذایی نیز داخل بدن ما خواهد شد. یو که تاثییر عوامل گوناگون محیطی را بر سیستم تولیدمثل انسان مطالعه میکند، تصمیم گرفت روی این شکل نسبتا تازه آلودگی کار کند. زیاد تر مطالعات او روی این نوشته متمرکز شده است که چطور آلایندههایی همانند فلزات سنگین و آفتکشها بر تشکیل سلولهای اسپرم تاثییر میگذارند و در افت جهانی تعداد اسپرم در سالهای تازه نقش دارند.
پژوهشگران بعد از شنیدن این نوشته که میکروپلاستیکها در بافت جفت یافت شده است، دراینباره کنجکاو شدند که آیا امکان پذیر مشکل شبیهی در بیضهها نیز وجود داشته باشد یا خیر. آنها این چنین این سوال را نقل کردند که آیا میکروپلاستیکها امکان پذیر ارتباطی با افت جهانی در تعداد اسپرم داشته باشد یا خیر.
یو میگوید ناشناختههای بسیاری وجود دارد و باید بازدید کنیم تاثییر طویل مدت آلودگی میکروپلاستیکی چه میتواند باشد. وی میافزاید: «نمیخواهیم مردم را بترسانیم، بلکه میخواهیم با فراهمآوردن شواهد علمی نشان دهیم میکروپلاستیکهای بسیاری وجود دارد. میتوانیم برای اجتناب از روبه رو با آنها سبک زندگی و این چنین حرکت خود را اصلاح کنیم و دست به انتخابهای بهتری بزنیم.»
یافتههای مطالعه در مجلهی Toxicological Sciences انتشار شده است.
دسته بندی مطالب