نمک زدن به غذا با افزایش ۴۱ درصدی خطر ابتلا به سرطان معده همراه است_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
سرطان معده میتواند جدی باشد و با عوامل خطر بسیاری ازجمله انتخابهای غذایی ربط دارد. پژوهشگران در مطالعهای که بهتازگی در مجلهی Gastric Cancer انتشار شد، دادههای بیشتر از ۴۷۰ هزار فرد را مورد بازدید قرار دادند.
بهگزارش مدیکال نیوز تودی، افرادی که همیشه به غذای خود نمک میزدند، نسبتبه افرادی که بهندرت به غذای خود نمک میزدند یا هیچ زمان این کار را انجام نمیدادند، درمعرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان معده قرار داشتند.
مطالعه تازه به شواهد حاضر درزمینهی خطر مصرف نمک برای سرطان معده در جمعیتهای غیرآسیایی اضافه میکند، چون زیاد تر پژوهشها دراینعرصه روی جمعیتهای آسیایی صورت گرفته است. با پیشرفت پژوهشها، پزشکان امکان پذیر بتوانند دفعات نمک زدن به غذا را بهگفتن شاخص سادهای برای نظارت بر مقدار مصرف نمک و خطر ابتلا به سرطان معده مورد منفعت گیری قرار دهند.
مصرف نمک زیاد خطر دچار شدن به سختی خون بالا و مشکلات کلیوی را افزایش می دهد
در مطالعه تازه از دادههای بیوبانک بریتانیا منفعت گیری شد. شرکتکنندگان سوالنامههایی را پر کردند تا اشکار بشود جدا از نمکی که میانه طبخ به غذا اضافه میبشود، چندین بار به غذای خود نمک میزنند. شرکتکنندگان میتوانستند با «هیچ زمان/به ندرت، بعضی اوقات اوقات، طبق معمول و همیشه» به این سوال جواب دهند.
پژوهشگران این چنین سطوح سدیم، کراتینین و پتاسیم ادرار شرکتکنندگان را اندازهگیری کردند. آنها چندین متغیر شامل سطح فعالیت بدنی، سن، سطح تحصیلات، قومیت، جنس، مصرف الکل، مصرف گوشت قرمز و میوه و سبزیجات را درنظر گرفتند. میانگین دوره پیگیری شرکتکنندگان ۱۰٫۹ سال می بود.
در طول زمان پیگیری، ۶۴۰ مورد سرطان معده در شرکتکنندگان ثبت شد. بهطورکلی، شرکتکنندگانی که گزارش میکردند همیشه نمک به غذای خود میزنند، سابقه استعمال دخانیات داشتند، زیاد الکل مصرف میکردند و سطح تحصیلات پایینی داشتند.
خطر ابتلا به سرطان معده در شرکتکنندگانی که همیشه نمک به غذا اضافه میکردند، در قیاس با شرکتکنندگانی که هیچ زمان یا به ندرت نمک به غذا اضافه میکردند، ۴۱ درصد بالاتر می بود.
آنتون بیلچیک، متخصص جراحی انکولوژی که در مطالعه شراکت نداشت، او گفت این مطالعه شواهد بیشتری در حمایتاز ربط بین رژیم غذایی بهاختصاصی رژیم غذایی پر از نمک و سرطان معده اراعه میدهد.
بیلچیک افزود: «حرف های میبشود یکی از دلایل مهم سرطان معده در کشورهای آسیایی ماهیهای پرنمک است. دانش کمتری درمورد ربط بین مصرف نمک و سرطان معده در کشورهای غربی وجود دارد. اشکار شده است مصرف بیشازحد نمک با افزایش خطر ابتلا به سختی خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی همراه است. مطالعه تازه شواهد بیشتری اراعه میکند که مشخص می کند مصرف مکرر نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.»
چه افرادی زیاد تر در معرض ابتلا به سرطان معده قرار دارند؟
عوامل بسیاری ازجمله سیگار کشیدن، افزایش سن، چاقی و سابقه خانوادگی در خطر ابتلا به سرطان معده نقش دارند. پژوهشگران مطالعه خاطرنشان کردند مصرف نمک با خطر بالاتر سرطان معده در مطالعات آسیایی مرتبط است. بااینحال، مطالعات بسیاری در این عرصه در بین گروههای جمعیتی غربی انجام نشده است.
محدودیتهای مطالعه
مطالعه دارای چندین محدودیت است. اول این که نمیتوان ثابت کرد افزایش مصرف نمک جهت سرطان معده میبشود. علاوهبراین، مطالعه متکی بر گزارش خود شرکتکنندگان است که دقیق نیست و پژوهشگران اطلاعات کاملی درمورد مصرف نمک در غذاها نداشتند. این چنین تعداد موارد برای بازدید تاثییر عوامل تاثیرگذارنده احتمالی همانند جنس، سن، قومیت، حالت سیگار کشیدن یا عفونت هلیکوباکتر پیلوری کافی نبوده است. بانک زیستی بریتانیا نیز لزوما منعکسکننده جمعیت عمومی نیست، به این علت باید مطالعاتی روی گروههای متنوعتری از افراد انجام بشود.
پیشنهاد متخصص: طبق معمول آنقدر در عادات خود غرق میشویم که بعضی اوقات حتی به غذای شور هم نمک اضافه میکنیم. ابتدا غذای خود را بچشید و فقط وقتی که واقعا حس میکنید به نمک نیاز است، به غذای خود نمک بزنید. این چنین برای بهبود طعم غذا به جای نمک از ادویه منفعت گیری کنید. جوانههای چشایی شما به نمک عادت میکنند و هرچه نمک بیشتری به غذای خود اضافه کنید، زیاد تر به آن میل خواهید داشت. تلاش کنید تا حد امکان از مصرف نمک پرهیز کنید.
دسته بندی مطالب