منفعت گیری از آشغالگوشت در سوسیس کالباس چه مقدار حقیقت دارد؟_مستطیل زرد

نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی مستطیل زرد
سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی میگوید ۹۴ کارخانه فعال تشکیل فراوردههای گوشتی در سطح سرزمین فعال است که در بین آنها برندهای معتبری وجود دارد که به کشورهای دیگر هم صادرات دارند.
به نقل از همشهری آنلاین، در حالی که تا چند سال پیش مصرف فراوردههای گوشتی شامل سوسیس و کالباس جزو کالاهای لوکس و تفننی می بود و مردم فقط به زمان مهمانی یا تولد این محصولات را میخریدند در ۴-۵ سال تازه استقبال برای مصرف این فراوردهها افزایش اشکار کرده و جزو سبد غذایی خانوارها شده است.» اینها را مصطفی معروفخانی، سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی درمورد مقدار تقاضا برای مصرف فراوردههای گوشتی در ایران میگوید.
معروفخانی در رابطه حالت اراعه فراوردههای گوشتی هم گفتن میکند: اکنون فراوردههای گوشتی به وفور در سطح تهران و شهرهای دیگر در دسترس مردم است و واحدهای صنفی تحت نظارت اتحادیه به طور تخصصی مشغول اراعه و فروش این محصولات می باشند.
با خیال راحت فراوردههای گوشتی مصرف کنید
سوسیس و کالباس از پرمصرفترین انواع فراوردههای گوشتی در ایران است اما در رابطه کیفیت و سالم و ناسالم بودن این محصولات شک و شبهاتی نقل است و حتی برخی شایعه ها حاکی از آن است که در تهیه این محصولات از گوشت کمکیفیت و حتی آشغال گوشت و پوست مرغ منفعت گیری میبشود. سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی با تکذیب جدی این شایعه ها میگوید: من با مطمعن میگویم که اگر در تهیه سوسیس و کالباس که مواد آن شامل گوشت قرمز یا مرغ و سویا و ادویه و پودر یخ است، پوست مرغ منفعت گیری بشود بافت محصول از بین میرود و این کار در عمل غیرممکن است. ضمن آنکه گوشتی که در کارخانههای فراوردههای گوشتی منفعت گیری میبشود در چند مرحله تحت نظارت و آزمایش قرار میگیرد.
معروفخانی با گفتن این که کاربرد پوست و ضایعات مرغ که در برخی مرغفروشیها جمعآوری میبشود این است که در کارخانههای صابونسازی روغن آن را میگیرند و به طور کنجاله برای دام منفعت گیری میبشود، میافزاید: در تشکیل محصولی همانند کالباس، احتمالا به جای مغز ران، ران یا اجزای دیگر گوشت گوساله منفعت گیری بشود اما منفعت گیری از آشغال گوشت افترا محض است و ما از مصرفکنندگان میخواهیم به این شایعه ها دقت نکنند و با خیال راحت این محصولات را مصرف کنند یقیناً به شرطی که فقط از مغازههای تحت نظارت اتحادیه خرید کنند.
از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید!
سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی با اشاره به این که واحدهای صنفی که از اتحادیه جواز کسب دارند به طور تخصصی انواع مواد پروتئینی اراعه میکنند، میگوید: در صنف ما افرادی فعالیت دارند که سالها است مشغول این کار می باشند و آموزش دیدهاند که محصول را چطور و در چه دمایی نگهداری کنند تا بافت آن خوب و سالم بماند چرا که یکی از مسائل مهم در اراعه و فروش فرآوردههای گوشتی، آشنایی با سطح برودت برای نگهداری این محصولات است.
معروفخانی ادامه میدهد: اما واحدهای صنفی دیگر به این فرایند آشنا نیستند و در موارد بسیاری مشاهده شده که کیفیت محصول فله اراعهشده در فروشگاهها و سوپرمارکتها برای بیتوجهی به شرایط نگهداری افت اشکار کرده است برای همین پیشنهاد ما این است که همانطور که مردم گوشت و مرغ را از قصابی تهیه میکنند بهتر است محصولات پروتئینی مخصوصا به طور فله را از واحدهای اختصاصی اراعه این محصولات خریداری کنید.
سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی این چنین اصرار میکند در شهر تهران چنانچه مردم در زمان خرید فراوردههای گوشتی قضیه و مورد مشکوکی را احتیاط کردند آن را با واحد بازرسی اتحادیه به شمارههای ۸۸۵۰۲۴۷۶ و ۸۸۵۰۲۴۷۷ در ربط بگذارند تا در اسرع زمان به طور اختصاصی به آن رسیدگی بشود.
برند غیراستاندارد نداریم!
سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی در ادامه در جواب به این که تولیدات غیراستاندارد و زیرزمینی فراوردههای گوشتی چطور قابل شناسایی می باشند؟ میگوید: ما به هیچ گفتن تشکیل زیرزمینی نداریم. نزدیک به ۳ سال پیش یک کارگاه زیرزمینی آنهم کارگاه تشکیل همبرگر نه سوسیس و کالباس در تهران شناسایی شد که به پشتیبانی اماکن تهران معدوم شد و متخلفین به تعزیرات ارجاع شدند. به جز آن دیگر این چنین تخلفاتی مشاهده نشد و اکنون نزدیک به ۹۴ کارخانه در عرصه تشکیل محصولات گوشتی در سرزمین فعال می باشند که در همه آنها دکتر دامپزشک، ناظر سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و استاندارد بر فرایند تشکیل نظارت میکنند و محصولی که در این کارخانهها تشکیل میبشود کاملا بهداشتی و استاندارد است.
درصد گوشت، قیمت را تعیین میکند
در سالهای تازه فراوردههای گوشتی هم افزایش قیمت داشتهاند که به حرف های سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی، این افزایش در یک سال تازه نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده است. معروفخانی در رابطه علت افزایش قیمت فراوردههای گوشتی میگوید: قیمتها به علت افزایش قیمت مواد اولیه بهخصوص گوشت و این چنین افزایش دستمزد نیروی کار، افزایش نرخ حاملهای انرژی و افزایش نرخ اجارهبهای واحدهای صنفی بوده است.
او در رابطه علت تفاوت قیمت فراوردههای گوشتی با برندهای گوناگون هم گفتن میکند: کارخانههای ما انواع گوناگون فراوردههای گوشتی تشکیل میکنند که قیمت محصولات تولیدیشان هم متفاوت است. محصولاتی که گرانتر است در تهیه آن از گوشت قرمز منفعت گیری میبشود و محصولاتی که سطح قیمتی نازلتری دارند از گوشت مرغ تهیه خواهد شد برای همین است که یک کالباس ارزان کیلویی ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و کالباس مرغوب که ۹۰ درصد آن گوشت گوساله است به قیمت ۳۷۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است. به این علت، محصولی که قیمتش بالاست برای این است که درصد گوشت آن بالاست.
صنعتی ۱۰۰ ساله
اولین بار یعنی نزدیک به ۱۰۰ سال پیش، فردی روسی به نام «افوناسو» در بندر انزلی به خواست اتباع خارجی و ارامنه مهاجر به ایران با یک دستگاه کوچک دست به تهیه سوسیس و کالباس در ایران زد. بعد از او، این کار از سوی ارامنه دیگر ادامه یافت و «آرزومان مارکاری اوادسیانس» در خیابان منوچهری تهران کارگاه تشکیل سوسیس و کالباس و ژامبون راهاندازی کرد و مدتی سپس اولین کارخانه سوسیس و کالباس در ایران فعال شد. به جز آرزومان، میکائیلیان از دیگر ارامنه مهاجر به ایران می بود که در گیلان و تهران کارگاه تشکیل کالباس و سوسیس و ژامبون تاسیس کرد و عملا او وارث دومین کارخانه بزرگ و تجهیزفراوردههای گوشتی در ایران است.
اکنون، کارخانههای معتبر بسیاری در سرزمین مشغول تشکیل فراوردههای گوشتی می باشند و برخی برندها علاوه بر تامین نیاز داخل، به کشورهای دیگر هم صادرات دارند. سخنگوی اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی در این باره میگوید: ما ۹۴ کارخانه فعال تشکیل فراوردههای گوشتی در سطح سرزمین داریم که در بین آنها برندهای زیاد معتبری داریم که سالها است در این حرفه فعالند و چون در تهیه محصولات خود با دقت و وسواس زیاد مواد درجه یک منفعت گیری میکنند اقبال مردم از این برندها زیاد تر است و به واسطه کیفیت ممتاز محصولاتشان، به کشورهای دیگر هم صادرات دارند.
دسته بندی مطالب