تکنولوژی

آیا باید جلبک دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟


دانش زیاد مقداری در این عرصه وجود دارد که چطور فرآوری‌هایی نظیر تخمیر بر نحوه جذب مواد مغذی جلبک دریایی در بدن تأثیر می‌گذارد. این چنین نگرانی‌هایی درمورد خطرات احتمالی آرسنیک، سرب و ید حاضر در جلبک دریایی وجود دارد. برخی از گونه‌های جلبک دریایی حاوی آرسنیک بیشتری می باشند. گونه‌های شبیه، بسته به منطقه‌ای که در آن تشکیل خواهد شد، امکان پذیر محتوای آرسنیک زیاد متغیری داشته باشند. سطح آرسنیک در جلبک دریایی به‌طور کلی بسته به مقدار آرسنیک حاضر در آبی که جلبک دریایی در آن رشد می‌کند، متفاوت است.

درحالی‌که نگرانی‌های واقعی‌ای دراین‌باره وجود دارد که رژیم غذایی ما چه مقدار می‌تواند ما را درمعرض فلزات سنگین قرار دهد، الک وات، مدیر مزرعه پرورش جلبک در بریتانیا می‌گوید همه جلبک‌های که برای مصرف انسان فروخته خواهد شد، در ابتدا آزمایش خواهد شد. او می‌گوید: «فرایندهایی برای بازدید جلبک‌های دریایی وجود دارد. یقیناً پیرسون می‌گوید: «نوع آرسنیکی که در جلبک‌هایی دریایی وجود دارد از نوع ارگانیک است که بدن ازطریق ادرار آن را دفع می‌کند.»

جلبک دریایی این چنین می‌تواند دارای مقادیر بالایی ید باشد، اما مقدار آن باز هم به گونه جلبک دریایی بستگی دارد. اینگرید آندلند، استاد علوم غذا و تغذیه در دانشگاه صنعتی چالمرز در گوتنبرگ سوئد می‌گوید اگر مقدار بیشتر از حدی جلبک دریایی بخورید، امکان پذیر مقدار بسیاری ید دریافت کنید که می‌تواند خطرناک باشد. ید بیشتر از اندازه می‌تواند در برخی افراد جهت مشکلات تیروئید بشود و عوارض جانبی سریع می‌تواند شامل تهوع و استفراغ باشد.

مطالعات نشان داده‌اند چندین روش فرآوری ازجمله شست‌وشو، بلانچینگ، آب پز کردن، خیساندن و خشک کردن و تخمیر می‌تواند مقدار ید را در برخی از گونه‌های جلبک دریایی افت دهد.

پیرسون می‌گوید درحالی‌که عصاره جلبک دریایی طعمی ندارد، آن‌ها داوطلبان مطالعات خود را با جلبک دریایی کامل آزمایش کرده‌اند و نتایج متناقضی پیدا کرده‌اند. او می‌گوید: «مردم یا نمی توانند آن را تحمل کنند یا مقدار بیشتری از آن را خواست می‌کنند.»

مصرف ۵ تا ۱۰ گرم (وزن خشک) جلبک دریایی در روز می‌تواند سودمند باشد

مطالعات مشخص می کند برخی افراد امکان پذیر درمورد غذاهای ناآشنا زیاد تر تردید داشته باشند، اگرچه اخیراً پژوهشگران شواهدی را کشف کردند که نشان می‌داد برخلاف فکر رایج، در جریان گذر به کشاورزی، جلبک دریایی بخشی عظیمی از رژیم غذایی اروپایی‌های باستان را راه اندازی می‌داد.

پژوهشگران جرم دندانی ۷۴ فرد باستانی را در سراسر اروپا بازدید کردند و شواهدی اشکار کردند که نشان می‌داد مردم در دوران بین‌سنگی در نزدیک به ۸۰۰۰ سال پیش تا دوران نوسنگی یعنی ۶۰۰۰ سال پیش جلبک دریایی می‌خوردند. بعد، احتمالا عادت کردن به طعم جلبک دریایی چالش قابل‌ توجهی نباشد.

زیاد تر بخوانید

امکان پذیر درمورد چطور مصرف جلبک دریایی و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی سردرگمی‌هایی وجود داشته باشد. زیاد تر جلبک دریایی که مردم در بریتانیا و اروپا به آن‌ها دسترسی دارند، از نوع جلبک خشک است که هنگامی در خانه به آن‌ها آب می‌زنیم، طعم آن‌ها تحول می‌کند. وات پیشنهاد می‌کند جلبک دریایی خشک‌شده را خرد کنید و به‌گفتن چاشنی آن را در غذاهای بپاشید. یقیناً وات خوش‌بین نیست که به این زودی ناظر فروش جلبک دریایی منجمد در سوپرمارکت‌ها باشد.

برخی افراد امکان پذیر نسبت به غذاهای ناآشنا تردید بیشتری داشته باشند

گروهی از پژوهشگران برای برسی فهمیدن مردم از جلبک دریایی مطالعه‌ای انجام دادند و فهمید شدند مردم نروژ و بریتانیا عموماً دانش اندکی درمورد جلبک دریایی دارند و می‌گویند فقط همین را می‌دانند که کاملاً سالم و پایدار است؛ اما حقیقت این است که به‌طور ساده نمی‌توان او گفت جلبک دریایی سالم یا ناسالم، خطرناک یا بی‌خطر است، چون گونه‌های بسیاری از آن وجود دارد. حتی در اروپا گونه‌های مختلفی از جلبک دریایی برای مصرف پرورش داده می‌بشود. در نظر گرفتن همه گونه‌های جلبک‌های دریایی به‌گفتن جلبک دریایی واحد، همانند این است که همه سبزیجات را یکسان در نظر بگیریم.

گونه‌های گوناگون جلبک دریایی فقط ازنظر طعم متفاوت نیستند، بلکه خصوصیات تغذیه‌ای متغیری نیز دارند. قیمت غذایی جلبک دریایی نه تنها بسته به گونه متفاوت است، بلکه آبی که جلبک در آن رشد می‌کند نیز بر این کار تأثیر دارد. برخی از گونه‌ها امکان پذیر سالم‌تر و حاوی پروتئین بیشتری باشند. ۱۴۵ گونه خوراکی از جلبک‌های دریایی وجود دارد و ۶ گونه به شکل زیاد تشکیل می‌بشود.

باید دید که آیا جلبک دریایی (یا گونه‌های خاصی از جلبک دریایی) در آینده نزدیک زیاد تر در رژیم غذایی غربی گنجانده می‌بشود. تا این مدت ناشناخته‌های بسیاری درمورد محتوای ید و آرسنیک جلبک‌های دریایی وجود دارد، اما این ماده غذایی مزایا سلامتی تعداد بسیاری دارد و به‌حرف های‌ی کارشناسان، می‌توان آن را در رژیم غذایی گنجاند.



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا