کسب وکار

برای سلامتی خودتان هم که شده توت و خرما را با چای نخورید

متاسفانه برخی از مردم بر این باورند که مصرف توت یا خرما به جای قند می تواند از بالا رفتن مقدار قند خون جلوگیری کند.بهتر است در مصرف خرما یا توت با چایی زیاد روی نشود .

به نقل از عصرایران، چای و قهوه از نوشیدنی های محبوب همه کشورهای دنیا هستد که تعداد بسیاری از افراد آنها را با طعمی شیرین می پسندند .ما ایرانیها نیز زیاد تر عادت داریم که چای را با شیرینی بخوریم. اما همانطور که می دانیم قند و شکر سودمند نیست و جهت آلزایمر ،پوسیدگی دندان و دیابت و بیماری های دیگر می بشود.

برخی از افراد خرما و توت را جانشین قند و شکر می کنند . خرما و توت و انجیر دارای مقدار بسیاری قند از نوع فروکتوز می باشند که مصرف آنها برای افراد دیابتی نیز ضرری ندارد.

یعنی به راحتی جذب بدن می بشود اما کالری این مواد همانند قند است یعنی به ازای مصرف هر یک گرم از آنها، ۴ کیلوکالری انرژی به بدن می رسد به این علت مصرف بیشتر از اندازه آنها ، همانند قند و شکر برای بدن عوارضی در پی دارد.

هر حبه قند تقریبا ۳ گرم وزن دارد . اگر فکر کنیم که هر یک گرم قند ۴ کیلو کالری انرژی فراهم می کند انرژی دریافتی بدن با خوردن ۳ حبه قند برابر ۱۲ کیلوگالری است.

در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند چای خود را با خرما ، توت خشم و انجیر و … میل کنند مقدار کالری دریافتی آنها برابر با ۵۰ الی ۶۰ کیلو کالری است.

برخی کارشناسان نظر دارند که نباید خرما و توت را به همراه چای مصرف نمایند .چون قند این مواد زمان تماس با آب جوش و یا چای داغ جذب بدن می بشود و اما انرژی آنها جذب بدن نمی بشود و مزایای آنها از بین می رود.

یقیناً این نظریه به کارشناسی بسیاری نیاز دارد و از نظر علمی ثابت نشده است چون قند خرما و توت و انجیر زیاد تر از نوع فروکتوز است که قندی طبیعی می باشد و در صورت جذب بدن خطری برای آن ندارد .

یقیناً در مصرف این مواد خوراکی باید اعتدال را مراعات نمود چون کالری بالای آنها جهت افزایش وزن و چاقی می بشود.

از طرفی اگر قند حاضر در خرما در تماس با آب جوش و چای جذب بدن بشود باید این سوال را سوال کرد که چطور قسمت عمده کالری که از مواد قندی است و مبنای انرژی زا بدون آن است جذب بدن می بشود اما انرژی آن جذب نمی بشود؟

این فرضیه را می توان به سادگی تکذیب نمود. برای تهیه شیره خرما ، شیره انجیر ، شیره توت و شیره انگور که دارای همه ویتامین ها و مواد معدنی خود میوه ها می باشند از روش جوشاندن و تصفیه میوه ها منفعت گیری می بشود . جوشاندن علتخروج مواد مغذی خرما و دیگر مواد به داخل آب می بشود که با تغلیظ این آب تبدیل به شیره مقوی می بشود.

یقیناً کارشناسان باور دارند بهترین نوع شیره آن است که در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه بشود و به نقطه جوش نرسد چرا که مواد مغذی آن از بین می رود .به همین علت شیره خرمای صنعتی را پیشنهاد می کنند که در دمای ۶۵ درجه تهیه می بشود.

سوال فرد دیگر که وجود دارد این است که افرادی که چای خود را با خرما میل می کنند چای آنها خنک است و یا چای زیاد داغ را ترجیح می دادند ؟

به طور طبیعی افراد بزرگسال در داغ ترین حالت چای را با دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه می نوشند که این دما نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین برد . یقیناً این نوشته به تحقیق و مطالعه بیشتری نیاز دارد.

در حالت عادی و طبیعی افراد بالغ در داغ ترین حالت چایی را با دمای نزدیک به ۶۰ درجه تا نهایتا همان ۷۰ درجه نوش جان می کنند که این دما نمی تواند در زمان مصرف خرما با چایی علتاز بین رفتن مواد مغذی خرما بشود.

بهترین گزینه به جای قند ، خرما و توت و… منفعت گیری از میوه های خشک است که انرژی ملزوم را برای بدن فراهم کرده و آسیبی به سلامت بدن داخل نمی کند.

 



منبع

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا